! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: After Exam

After Exam

Assalamualaikum
Haii semua, apa khabar ? Hope korang baik-baik saje dan bahagia disamping keluarga tercinta.. Sekarang kan cuti sem, so tak tahu nak buat apa, so nak tulis entry banyak-banyak sampai puas.. Haha
Minggu lepas kan aku exam, final exam.. Exam tu 4 hari, tapi paper kami 2 hari je.. Hari selasa dengan rabu.. Hari selasa la paling menyeksakan. 3 paper sekaligus, pukul 4.40 petang baru habis.. Dengan mengantuk nye lahhaii, dengan mata sakit kena gigit kerengga lagi lah, lagi teruk selsema la tuu, soksek soksek dalam dewan  Haha
Hari rabu LAST PAPER, paper BM.. Exam start pukul 11 pagi, so kami yang cemerlang ni haruslah datang waktu pagi, setiap pagi sebelum exam kami akan buat solat hajat dan bacaan Yasin. So why not datang awal kan.. Ada jugak yang datang sekolah pukul 10a.m ..
Habis exam pukul 12 setengah. Kami plan habis exam nak balik terus, then lepak ramai-ramai dekat restoran. Kami lepak dekat WFC je, makan Chicken Chop.. Dah la aku tersilap cakap nak makan Chopstick.. kahkahkah sumpah malu woiii..
Nak dijadikan cerita sebelum balik tu, kami nak turun bawah (sekolah tu atas bukit) , tiba-tiba nampak Pengetua dengan GPK HEM tengah meronda, dah tu semua berhenti tengah jalan.. Datang budak lelaki dari belakang tanya "kenapa weyy?" .Kitorang pun jawab "tuu pengetua" . Budak laki pun cakap "Lah biar la dia, dia pun manusia juga.. Haha.. Balik je lah, ingat kita ni budak form 1 apa" .. So dengan riak takabur nye kami selamber badak lalu tepi pengetua balik sekolah pukul 12.30 tengah hari.. Ha ha ha.. Dannnn , kami bertiga belas orang pun lepak makan dekat WFC.. Pergi naik 4 kereta.
Esoknya hari Khamis kami dah habis paper.. Tinggal paper Kimia dengan Seni je lah lagi.. Tapi disebabkan ketabahan kami nak mendapatkan buku bank dari cikgu sebab nak keluarkan biasiswa, so kami pun datang sekolah.. 10 orang je budak kelas kami datang. .Yang kelakarnya, disebabkan ramai cikgu takde, pengetua suruh kami masuk bilik seminar bergabung sekali dengan budak lower 6, tapi taknak punya pasal kami berkampung dalam bilik guru.. Cikgu pun tak kisah.. Siap cakap lagi "kalau panas pasang la aircond.. Haha..
Bosan giler dok sekolah, kami plan lepas dapat buku bank tu nak lari balik terus.. Aku punya plan lagi teruk, plan nak pergi sekolah pukul 10, pukul 11 balik.. Tapi disebabkan sekolah tu bukan bapak aku punya, so batalkan la niat tu.. Dalam pukul 11 kami dapat buku bank, tiba-tiba ada pulak cikgu ajak masuk library. Takkan nak cakap "takpe la cikgu, kami nak balik" .. Giler apa baru pukul 11 pagi..
So terpaksa la balik pukul 1 petang. Pukul 1 tu sebelum balik kami pergi bank dulu.. Kemaskini buku bank, terkejut beruk dalam akaun ada 1k.. Muahahahaha kayoo den.. haha
Lepas selesai tu kami lepak makan lagi..haha.. Kami lepak KFC je, pergi tu naik 2 kereta sebab satu kereta nak pergi Maybank, 1 kereta nak pergi BSN.. Selesai melaghoo, kami pun pulang ke home :)
 K la, sampai sini dulu .. Nanti aku cerita pasal aku pergi rombongan pulak..
Byee tata..
Kami Wira Bas, Penyelamat Dunia !!

Kami la geng geng geng Bas Sekolah.. 

DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

5 pengomen comel komen disini:

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

bez kan masa2 mcm ni..hehhe..gud luck tuk result and next sem

Aien_Aen said...

@Nur Najwa Bt Ibnu Pajar : A'ah best sangat.. Nanti semua ni akan jadi kenangan yang tak dapat kita lupakan.. Thank you :)

Anak Timur said...

belajar rajin2...

Siggah Sini Ya - Terima Kasih |

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Miszyuyu said...

sy dtg dari contest , jom join!... http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/