! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: Kita Jumpa Kawan Lama :)

Kita Jumpa Kawan Lama :)

Assalamualaikum
Tadi aku,Nana,Pirul,mak abah,Mardhiyah pergi jamuan rumah (banglo besor sebelah sekolah rendah tu..taw kan? )
Tak best pown sebab bosan tapi kenyang..Makan macam-macam..Pergi sebab takut kena tinggal sorang2 kat rumah
Lepastu jumpa kawan lama yang 7 tahun tak jumpa..Dia duduk Jengka 15 tapi sekolah jauh..Dia tanya mak aku "yang tu ke aien?" Mak aku jawab "haa"..Mula-mula aku pown tanya mak aku jugak "yang tu kew Angah?" (name dye Syafiqah tapi dari kecik panggil angah)
Rindu werh masa kecik sama-sama main,sama-sama g sekolah,balik sekolah pown sama-sama..Kekadang bapak dia jemput naik lori, aku tumpang sekali.Duduk kat belakang lori tu jew,slamber kami.hahah (dah rmai sangat,naek kete tak muat)
Lain dah dia sekarang..Tinggi, pakai spek mata..Aku malu la nak tegur..Last aku jumpa dia masa aku darjah 5..Sekarang dah Tingkatan 6..
Dulu adik dia 3, sekarang 6 dah adik..perhh !! 
Dia SPM lebih kurang aku jew result tapi dapat hadiah pergi umrah kat Mekah ..Aku ,ermm aku tak kisah..Atok dia orang kaya ,abah aku pekerja atok dia jew..
Apa yang penting bila aku pandang dia aku teringat masa kami main sama-sama waktu kecik-kecik..
Tak sempat nak tangkap gambar dengan dia,aku malu..Gambar dengan "KAKAK" aku ade lah..
"KAKAK" aku tinggi..
KFine !! dua-dua nie adik aku..Kat atas tu aku tipu 
kfine tak lawo !!
kfine cam vivavi tangkap gambar kat kereta orang !!
k fine dah la tu..

DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

5 pengomen comel komen disini:

Cinta Misteri said...

Seronokn ingat zaman kecik. CiM dh over 30, tp masih cntact kwn sek tadika. U beleive it. Whateva, fren remain & never will end.

Tk kesah dia kaya ke apa, tp klau dia ikhlas kwn dgn kita, kita pun kena ikhlas juga.

nana kamarul said...

Laaa ... kenapa x tegur. Rugi je :(

Aien_Aen said...

@Cinta Misteri : yess.ape yg penting ikhlas

Aien_Aen said...

@nana kamarul : segan punye pasal

Detective Fiqa said...

oppss teringt pulakkk zaman kecik2. fiqa pun ada bestfrenn . rinduuu gile2 kat dia huhuhu. btw nice. hope kekal okay