! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: PENING JADI BUDAK HABIS SPM NIE !!

PENING JADI BUDAK HABIS SPM NIE !!

Assalamualaikum..

Huh,,lame dah aku x updated blog..
Bukan malas tapi tengah pening sekarang nie..
Mane tak nye ,lepas result keluar jew,semua pakat menanya nak sambung mane ..
Aku jawab jew apply semua..
(mak aku mmg xbagi duduk rumah kerja,setakat ad SPM jew)

Dah la aku sampai sekarang x dapat fikir lagi kos ape yg aku betul-betul minat..
Abang aku ad pulak suruh ambek kos "Diploma Kejururawatan"
Series aku xnak !!

Sekarang aku lagi pening nak pilih antara Form 6 atau UITM..
Politeknik dgn Mara aku mcm xberapa nak ..

Tapi apa pun yg jadi pilihan aku biarlah yang aku minat sebab kalau perkara yg aku xminat aku akan mudah putus asa..
So to family ,nantikan keputusan saya ..Jangan paksa-paksa !!



DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

16 pengomen comel komen disini:

Dayz said...

urm, klau dayz akn buat yg mne b'kenan diaty. yg pling pnting buat kputusn yg xakn sys mnysal suatu ary nty.. klau org sroh amik bidng yg kte xske lg2 kte xbley buat jgn amik k? tkut xbley pg nty.. by de way good luck dlm mmbuat kputusn~ ~_^

Aien Nia said...

thanks dayz :) Sys akan buat keputusan yg terbaikk..

ciksukaberangan said...

istikharah~ :D

Aien Nia said...

itu yg terbaik :)

CiK FizA said...

selamat membuat keputusan ! moga d permudakn urusan... Amin.. :))

Aien Nia said...

Amin :)..

Detective Fiqa said...

jangan risau. kalau pening sgt cuba buat solat istiqarah ^^.
fiqa pon pening jugak tapi akhirnyer dah selesai soal UPU ni hehehe

Aien Nia said...

Okei DF. tENQIU

pyka ab said...

kite mengalami situasi yang same . sampai sekarang maseh cam tu jee . :(

Aien Nia said...

sedih kan ..alahai~

hyz said...

try apply potiteknik, uitm n form 6. mana y dapat pergi je lah..... form 6 lepas abes, boleh terus sambung degree

Aien Nia said...

Rase mcm nak pilih form 6 sebab nak masuk U buat ijazah

cik comey said...

sedikit nasihat cik comey yg dah tua skit la ( tua dr segi umur jer tau, muka kita sama2 muda jer..hahahaa)...
1. tentukan minat anda.
2. target kerjaya anda di masa hadapan.
3. analisis berhubungkait / selari x minat n target kerjaya anda..(patutnya mesti selari tau...)
4. Cari course yang leh membantu anda untuk capai target kerjaya anda.
5. buat research skit tentang peluang pekerjaan dlm 5 tahun lagi...Ini supaya bila abis belajar dah tau nk mintak keje apa dan di mana berdasarkan target kerjaya td..

eh..panjang plak bg nasihat..tp ni based my experienced...gudlak yea...

Aien Nia said...

Tq cik comey :)

sya said...

gudluck in ur future dear..done follow u..:)

Aien Nia said...

thanks :)