! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: Aku Ada Banyak Sebab Untuk Xnak Duduk Asrama

Aku Ada Banyak Sebab Untuk Xnak Duduk Asrama

Assalamualaikum..
Bulan 6 nie insyaallah aku akan mendaftar masuk ke Tingkatan 6..Aku xkesah la kan sebab memang itu pilihan aku..
Yang menjadi masalahnya mak dengan abah suruh duduk asrama..
Seumur hidup aku,aku tak pernah duduk jauh dari mak abah..
Aku tak dapat bayangkan hidup berdikari (walaupun suatu hari nanti aku tetap kena berdikari juga)..

Aku punya banyak sebab untuk taknak masuk asrama..Walaupun aku tahu alasan itu hanya logik pada aku..Pada korang jahanammm..Hancoss alasan mengarot.

Antara alasannya ialah
  • AKU TAKUT HANTU
  • Aku seorang yang sangat penakut sampai nak kencing pun berteman (aku series nie)
  • AKU NAK TENGOK EURO 2012 (sebenarnya nak tengok SPAIN jew)wakakak
  • Cerita Endless Love kat TV3 x tamat lagi
  • Drama Korea aku semua tak tamat lagi..
  • Bulan 7 nie dah puasa (aku xleh bangun sahur kalau mak x kejut) *SERIES 
  • Aku nak berbuka puasa bersama keluarga (kalau boleh selamanya)
  • Nak tengok cerita Nada Cinta (yang nie sumpah tipu)
Okei cukup la banyak nie walaupun sebenarnya banyak lagi (takut mak aku baca dia perambatt aku kang..Naye koi)
Aku tahu dalam hati korang cakap acani "semua alasan takboleh pakai!!"
TAPI ITULAH KENYATAANNYA..AKU TAKNAK DUDUK ASRAMA!!

Oleh yang demikian aku telah merequest kepada emak aku yang aku nak masuk asrama lepas raya..Harap permohonan diluluskan..Amin
Gambar xdek kaitan dengan tajuk tapi nak upload juga sebab baru snap tadi..wakaka (Y)


*kalau klik iklan kat tepi,bagitahu la saya..Serious saya klik awak punya pula TAPI JANGAN TIPU !! KERAT 18 KANG !!

DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

41 pengomen comel komen disini:

Harith Iskandar said...

ooo itu jer ke sebabnyerr..mmm dh ting.6 manje lg kan?ehehe :)
tp ape pun pd sy dok asrama ni kire ok la, lg pon dh ting.6 so xde la org nk buli2 lg..takot dia lak yg buli org.tp bab takot antu tu mmg lawak laaa..mane ade antu la :P
bab bola tu mmg best sbb sy pon suke tgk bola.

Cik Amal said...

wahh!
minat endless love jugak yer . .
bincang elok elok ngan parent, ok . .

Dayz said...

hehs, comel gmbr sys.. dayz t'tunggu2 entry sys dr xdi akhirnya sys update jgx.. kwn dayz rmai jgx msuk asrma, mule2 dieorg smpai nk blik mse first time msok asrma sbb xselesa tpi lme2 alhamdulillah smue ok skunk.. klau bak bgun sahur tu sys set jam loceng dn ikrar dlm aty bhwe sys nk bgun pg pukul 5 pg contohnya.. InsyaAllah bley~ ^_^

Haruno Hana 하나 said...

dok asrama best XD haha.. kenangan paling x dpt dlupakan even xleh tgok TV by2k

Aien Nia said...

@Harith Iskandar : Mmg dah Ting 6 tapi badan mcm PMR candidate..Lawak2 pun mmg series takut la..Haha saya mmg suka tengok BOLA

Aien Nia said...

@Dayz : Tq dayz..Tu la masalahnya,nak menyelesakan diri memula kat asrama tu rasa x sanggup jew..Btw thanks atas cadangan..

Aien Nia said...

@Cik Amal : Ha'ah minat..Awak pun kan ?

Aien Nia said...

@Haruno Hana 하나 : Tu la..Ad orang cakap best ,ad pula cakap sebaliknya..Yelah kan pendapat masing2

shahamri.com [SA] said...

Hi dan salam kenal dari blog shahamri.com.

Blog yang menarik. Kalau rajin singgah2 lah ye blog shah.



Entri Terbaru: " Metered Earning Nuffnang Pertama Shahamri.com"

eryn daud said...

kelakar je baca alasan dia. adoyy xD
susah-2 duduk rumah je. hihi

Aien Nia said...

@shahamri.com [SA] : Salam kenal..Thanks singgah and leave comment

Aien Nia said...

@eryn daud : Ahahh..Saya pun rasa alasan saya kelakar tp itulah kenyataannya..

ezyra daniel said...

relaks laa zyra pon tk ske asrama..tapi lpas nie zyra msok kolej,so ase nye ag better kot dri asrama utk form6 nie hehe

Cik Puan Muda Umi said...

sama la kita,xsuka dok asrama..asrama boring kot,jangan dok asrama tau..*hasut pulak*..haha

azie namico said...

hehehe...takut hantu...!!

Chenta Eyfa Najibrz said...

hahahah sweet la reason adik nih.Takpe dik lambat laun kene gak independant.Takpe baru2 jek x best lama2 dah ok sure x nak balik umah dah nanti..hehehe..apa2 pun gud luck okeh.

emeliena said...

Assalamualaikum.. Aaaa, awak boleh jer dok asrama nanti. Lama-lama biasa ahh. Kiter pun tak pernah dok asrama gak dulu. Sekarang dah ok jer.Hehek ;p

fArAh kUchEnGg said...

fara pon suke ddku hostel tw. haha.. x suke sesengat arh. uisy, mcm ape jewk.. sukar utk di luahkn dgn rase haty. :p

Opai said...

sya dlu pun bdak srama gak.. mmg owg ckap asrama tu xbes lah.. xleh nk enjoy.. xleh nk kluar sesuka hati..
Tapi kdang2 tu best gak.. banyak kenangan kita dgan kekawan.. serius..

Rafflesia™ said...

hahaha..memang mula-mula aien bagi 1001 alasan xnak masuk asrama. ce try masuk asrama, ade kawan. silap-silap bagi parent 1001 alasan xnak lik rumah lak..hihihi

-.- ape2 bincang dengan parent dulu ye? semueny ok. xda hantu skrg. hantu kepala itam banyak la (orang)..wahahaha

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

akak masuk tingkatan6 pun xmasuk asrama
my 1st alasan ialah sian kt ayah yg duk uma sorg2.skg da xkesah.suda ada teman ayah.uhuks

Aien Nia said...

@ezyra daniel : Owh kolej..Aien x mampu..

Aien Nia said...

@Cik Puan Muda Umi : Penghasut terbaik..haha

Mummy Adriana said...

ni nak belajar ke ape nie? hahahaha! mental dan fizikal kena seiring dik :P

Emma said...

hahah.. try r masuk asrama.. best3.. sy dari f1 smpai skang tggl asrama.. :) pengalaman itu sgt berharga..

Aien Nia said...

@Mummy Adriana : Okei..Insyaallah saya cuba

Aien Nia said...

@Rafflesia™ : Saya berharap saya akan cepat membiasakan diri di asrama..Hantu mmg xdek tp dlm terpikir jugak

Aien Nia said...

@Nur Najwa Bt Ibnu Pajar : Alasan tu saya xleh pakai sebab dekat rumah ada 3 org adik dan sorang abang lagi yg duduk dgn mak dan abah..So xleh cakap kononnye nak teman mak abah

Y.A.B umi said...

haha.. samelah kite... saye pon rancang nak ambek tingkatan enam jugak... tak tahu sbb ape?.. haha.
saya sebelom masok asrama pon macam tuh.. atas alasan yg hampir same.. tp time cuti x sah kalo x tengok cerite korea.. pasal hantu tuh...no komen.

Aien Nia said...

@Y.A.B umiahahh..Kita serupa

coklat susu said...

haha kita samalah!sep sikit!!yeahh ada geng..tp mcm mna pun sy kena bljr gk la berjauhan sbb sy xdpt f6..huuuuuu

Pecinta pink^^ said...

form6?bestt2,,gud luck:)

MISS Z BERCELOTEH said...

berbuka puasa dengan kawan2 kat asrama satu pengalaman yg best..siyes tak tipu..bila awk rasa pengalaman sahur dan berbuka dengan kawan,pasti awk akan merindui saaat tu..pergi terawih sama2..pergh!!best!!

aRa ❤ aFiq™ said...

akak xpnh dok asrama masa skolah.. xsuka :D

Janna Joey said...

serius! dok asrama memang BEST macam family yg besar.. sush nak lupe kan kwn2 kat sane.. time susah ditolong.. time senang seronok same2

Sarah Mohd Saleh said...

alaaa,kejap jer tuh.nt da kawen cmne kan nk bdikari xkan nak dok celah tiak omak pulak..hihi ;)

Aien Nia said...

@aRa ❤ aFiq™ : Yess..Kite geng.hhehe

Aien Nia said...

@MISS Z BERCELOTEH : Thanks atas ayat yang memberi semangat itu

Aien Nia said...

@Pecinta pink^^ : Thanks

Aien Nia said...

@coklat susu : Ohh sepp siked

Aien Nia said...

@Sarah Mohd Saleh : Dah kawin tu lain laa