! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: MALU AKU KENA BUAT PENGUCAPAN AWAM !!

MALU AKU KENA BUAT PENGUCAPAN AWAM !!

Assalamualaikum..
Hari nie mungkin hari yang agak memalukan jugak la bagi aku..
Acani ceritanya..Orientasi form 6 tadi ada ceramah PENGUCAPAN AWAM..Kiranya dia ajar la cara-cara nak berucap di khalayak awam..
Lepas ceramah tu dia suruh bersedia sebab dia akan pilih random untuk berucap didepan manusia2 yang ada dalam dewan kuliah tu..Aku nie belagok xnak prepare apa-apa sebab yakin nama tak kan dipanggil..
Lepas tu time panggil nama untuk berucap tiba-tiba dia sebut nama kumpulan aku..Menambahkan debaran dia kata pulak nak pilih ahli perempuan..Nak tekencing rase..
Dan nama yang bertuah dipanggil ialah "Nurafnizatul Ain Binti Muhammad Busrak"
Gilerr, bertuah betul rasa..Terketor-ketor aku g depan bawak bahan yang kawan aku buat..Rasa nak pengsan lepas pegang mickrofon *fakta-aku tak pernah pergi karouke !!
Bila aku pandang depan aku rasa "kenapalah ramai sangat makhluk kat depan aku nie..Malu la aku,dah la aku xkenal mereka-mereka semua nie..Eii pless la!!" Aku cuba nak buat biasa2 jew,cakap pun rilek jew tapi tak boleh !! Aku malu, gugup, ketor..macam-macam lagi lah..Yang paling best part aku digelakkan beramai-ramai..Lepas tu orang lain kena aku pulak gelakkan orang tu..kahkahkahkah ..Memang berehh ar kan..Tapi tu kira pengalaman la kan..Seronok la jugak..
Kelas pun dah diagihkan..Pelajar lelaki dalam kelas aku 4 orang jew..Menyedihkan~




DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

10 pengomen comel komen disini:

Dayz said...

hahs, cian sys.. tpi an knp sys sdey bdx laki klas sys 4 org je? ^.^

Sarah Mohd Saleh said...

sokayypractice makes better ;D

nadia farhana said...

pengalaman yang baik :) nanti boleh berucap lagi

Aien_Aen said...

@Dayz : Sebab budak lelaki biasanya kelakar..Best dapat sekelas dengan budak2 sporting + kelakar..kelas pun meriah

Aien_Aen said...

@Sarah Mohd Saleh : Okei ^_^

Aien_Aen said...

@nadia farhana : Hahah..macam xnak berucap dah rasa

Hanim Irsyad said...

sian dye. tak pew. akak dulu pown cam tuw jugak. blaja kat mane-2 pown kena cakap depan orang ramai. keje pown kena jugak :)

aRa ❤ aFiq™ said...

betul tu pgalaman.. bila lgi nk dpt peluang kan :))

Aien_Aen said...

@Hanim Irsyad : So kita memang harus tabahkan hati nak berucap..haha

Aien_Aen said...

@aRa ❤ aFiq™ : Ha yelah...Peluang cuma sekali