! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: GAME EXPLORACE ATAU KAMI KENA GAME ??

GAME EXPLORACE ATAU KAMI KENA GAME ??

Assalamualaikum
STRESS + PENAT + TEKANAN = PUTUS ASA
Hanya itu mampu digambarkan setakat ini..
Tadi ada game kat sekolah yang dinamakan EXPLORACE,permainan dia kami kena cari dan kumpul petunjuk yang semua sekali ada 10.. Okei mula-mula rasa macam best tapi bila diawal permainan pun dah diuji,kumpulan kami masih sabar sebab awal lagi..Lepas jumpa klu pertama permainan agak berjalan lancar..Tapi tersangkut di petunjuk ke-4,rasanya nak dekat setengah jam kami mencari lepastu baru jumpa..Permainan berjalan lancar lagi..Dan akhirnya sampai ke petunjuk terakhir,kami agak kami mampu dapat nombor 3 atau 4, nak tahu apa petunjuk terakhir tulis ;
Nak terkucil..Bayar 30 sen!!
Itu maknanya petunjuk kami ada di tandas..
Dengan riang gembira dan berharap dapat nombor 3 kami pun ke tandas..
Tapi tahu tak berapa lama kami mencari dalam tandas tu ? Kami cari sampai cikgu kata "okei-okei dah xyah cari,masa dah tamat"..So fikir2 la berapa lama kami mencari..Masa dah lama sangat mencari tu memang kami rasa putus asa cuma malas nak cakap kat cikgu,jatuh la standart !! haha..So kami pura-pura mencari sampai cikgu yang panggil kami.hahah
Kawan aku punya nak sedapkan hati g cakap gini "Ada orang sabotaj kumpulan kita masukkan petunjuk dalam lubang jamban pastu pam" kahkahkahkah..sampai tua cari tak jumpa werhh..Tapi bukan kumpulan kami jew xjumpa petunjuk yang mencukupi..Sebab game tu memang susah..
Apa-apa pun,itu adalah kenangan yang aku malas nak ulang...Stress werhh..Aku xpernah rasa putus asa macam tu..

DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

8 pengomen comel komen disini:

cik comey said...

mungkin arini aien rasa ni pengalaman paling teruk tp mungkin 10thn lg ni la pengalaman yg paling aien xleh lupakan..explorece or treasure hunt mmg axtiviti yg mencabar sgt...tp sebenarnya, tujuan utama aktiviti ni bukan kemenangan tp macam mana korg leh bertahan sebagai 1 group dlm keadaan susah n senang..Cogratz for u n ur group effort..well done.. =)

aRa ❤ aFiq™ said...

best kan game explorace.. da lama xde xtvt mcm ni kt U..

Aien_Aen said...

@cik comey : Okei..Thanks atas kata2 semangat cik comey..heheh

Aien_Aen said...

@aRa ❤ aFiq™ : Memang best tapi stress

Dayz said...

hahs, lex ar sys.. tu bru enjoy.. tpi pnat tu kira b'bloi laa.. bez gle cre sys kne sbotaj.. kahkah.. ^_^

man said...

lain kali ajak sama lah..hehehe

Aien_Aen said...

@Dayz : Memang sangat rilek dah rasanya nie..Apa2 pun cara kami kena sabotaj memang giler betul lah

Aien_Aen said...

@man : haha okei2 bereh