! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: Kenangan Zaman Sekolah Part I

Kenangan Zaman Sekolah Part I

Assalamualaikum..
Okei,aku kan dah habis zaman persekolahan..*aceceyy koya besor..
Aku rindu sangat zaman sekolah...Andai dapat ku undurkan waktu nak jew aku ke zaman sekolah semula ..*bukan nak kew zaman dinasour k..

So tanpa segan silunya aku nak menceritakan kepada korang semua kenangan zaman sekolah aku..Part I nie aku nak cerita time aku form 1..*time sekolah rendah lupe dah..

Pertama kali aku menjejakkan kaki disekolah menengah ialah pada tahun 2007 di SMK Jengka Pusat 2,Bandar Jengka Pahang..
Aku rasa aku lah manusia paling kecik dalam sekolah tu..Ahaha

Pertama kali masuk kelas cikgu suruh ambek sendiri kerusi meja kat bilik perabut..
Ingatkan dekat rupenye bapok segale jaohh nye woo..Ujung sekoloh nak kene bawok kew ujung sekoloh bangunan tingkat 4..
*cikgu nie reggea budak form 1 nie !!..
Aku terkial-kial mengangkat tetibe jumpe jiran aku budak form 5 ,suruh dia tolong..Habis cerita..haxhaxhax...

Memula aku dok kelas B,lepas tu naik kelas A sebab budak kelas A ramai pindah sekolah pandai..
*sekolah aku jadi tempat persinggahan jewk..

Orang luar kata sekolah aku nie sekolah budak jahat..*ingat juvana ape ?!!
Tapi biarlah apa orang nak kata..Orang hanya pandang luaran..
Kes buli,kes gaduh,kes paww duit..Tu semua budak tingkatan 4,5 tu..Dah lali dah aku tengok kereta polis keluar masuk sekolah..

Aku selaku budak paling kecik dalam sekolah tu xpernah la kena semua tu..*
Aku rapat dengan budak tingkatan 4,5 sebab kebanyakan diorang kawan abang aku..
Kekadang aku x suka jugak sebab diorang nakal sangat..
Aku ingat lagi cikgu sampai masuk hospital sebab xtahan dgn pelajar..Kesian..

Masa aku form 1 mane aku taw mende..Yang aku taw nak seronok2, belajar pun malas..
Satu perangai aku masa form 1 yang aku ingat sampai sekarang iaitu
"Suka menyanyi lagu sekolah,negaraku dan lagu negeri Pahang kuat-kuat dekat perhimpunan"
Penah sekali tu sampai 1 sekolah pandang aku..Mane aku reti malu masa tu..


Masa akhir tahun kelas aku buat jamuan,tapi aku tak datang.AKU DEMAM..haha


HARAP ADA LAH YANG SUDI BACA ENTRY PANJANG BEBENOR NIE :D



Nie gambar masa form 1..Hang percaya hang pandai..wakaka

DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

38 pengomen comel komen disini:

Mish Meeniey said...

zaman seklh zmn y plg bez. tp bila sek rsa mcm nk berhnti je. hehe. singgah sini from blog B.A singgah blik klw sudi ;)

TokeY said...

zaman skolah la kengangan paling bnyak....hehehe.. rindu nak jumpa geng2 skolah.....:)

Dayz said...

hua, zman skool erk? byk knang manis dan pahit, yang phit tu t'pkse telan je dh xbley wt pe da.. form 1 kira budk2 suci mcm bayi baru lahir je.. dah masuk form 2 dn 3 kbnykan smue da berubh sikap gara2 t'pngaruh.. hmm~

Domu-kon said...

misz domu pun rndu nak skulah menengah dulu..misz domu skulah asrama..rindu kat wrden..hehe

BlueiceButterfly said...

~zaman sekolah mmg terbaik..:)

Aien Nia said...

@Mish Meeniey Thanks singgah and komen..Nanti Aien singgah semula

Aien Nia said...

@TokeY Ha..Taw xpher

Aien Nia said...

@BlueiceButterfly Yeahh..Betul tu betul

Aien Nia said...

@Domu-kon Untunglah warden tu ad org rindu..Mesti dia baek

Aien Nia said...

@Dayz Ha tulah kan..Masa form 1 baek jew..Dah naek form 2 3 mule tunjuk belang

Harith Iskandar said...

rindu jugak mase zaman sek dulu.mase sek rehdah kureng sket tp sek men tu yg best tu.sbb nakal tu yang lebey :p

Sarah Mohd Saleh said...

zmn sekolahh asyuk gakk.lebih2 sekolah bdknakal.kalu den banggo kot.hihi.lgpon mne2 blaja sme jek,ye dak?

my eyes for shine said...

huarggh! rindu pulak kt sekolah . isk3x ;')

Aien Nia said...

@Harith Iskandar Haha ..Tahu xper..Sekolah menengah la paling nakal rasanya

Aien Nia said...

@Sarah Mohd Saleh Tapi klau belajar skolah budak2 nakal xleh jadi baek sangat...Ha same jew kan mane2 blaja pown

Aien Nia said...

@my eyes for shine Huarhh same lah kita..RINDUU

fArAh kUchEnGg said...

haii, hehe.. fara rndu jugak kat zaman skolah.. huhu.. rndu sngt2 laahh kan.. mcm nak blek skola smule jew kan aien. hek3..

Aien Nia said...

@fArAh kUchEnGg Ha tulah..Tapi tetap kena terima kenyataan bahawa kita sudah dewasa..cewahh

Wafa Irdina said...

wahhhhhhhh..rinduny zaman sek..sob sob sob
bnyk memori tercipta an...

Aien Nia said...

@Wafa Irdina Terlalu banyak memori indah ...Seronoknya la bila dikenang

BLOG-EPIC-SCENE said...

Keep posting, i like ur post. will visit again soon. wanna more traffic for free? visit mine.

Detective Fiqa said...

hahaha .ekau buat eden teringat masa form 1 .masa dulu kecik2 jee. :D muka suci gilerr masuk sekolah. hahaha :D padahal sekolah rendah dulu taiko :D samelah.semua pndang sekolah fiqa sekolah err. padahal sekolah kiteorg tuu biasa jelahh polis dtg pun sethun skli :D hehehe

Aien Nia said...

@BLOG-EPIC-SCENE Okei thanks you

Aien Nia said...

@Detective Fiqa Xkisah la apa orang nak cakap ork ?

★ aIsyaH ★ said...

w0w..awk suke nyanyi..b0ring la nyanyi lagu ue..bukan sebab b0ring tp penat asek kena diri tegak je..haha.. :)

Aien Nia said...

@★ aIsyaH ★ Disebabkan boring dan lenguh la saya suka nyanyi kuat-kuat..haha

laila lee said...

teringat pulak laila masa sekolah rendah hihi eyh laila pon ad cerita kat skolah jom tgk ad tak bnde nk share [http://impianperasaanhidpku.blogspot.com/2012/04/kaunselor-oh-kaunseling.html]

aRa ❤ aFiq™ said...

suka sgt masa skolah.. tpi skolah rendah jew la.. skolah menengah da mls g skolah :D

★ aIsyaH ★ said...

0uh..cm tu ea..kalau jerit2 kuat..xaser lenguh dah..awat la sy xsedar dulu..sy suka g0yang2..haha..

awk ditag..

http://bluestarlover.blogspot.com/2012/04/1st-giveaway-by-syakilla-syed-alwi.html

Aien Nia said...

@aRa ❤ aFiq™ Sekolah menengah becinte jew tau..haha

Aien Nia said...

@★ aIsyaH ★ Ha la..Kire macam lepas perasaan la kalau jerit kuat2

Aien Nia said...

@laila lee Kita sama2 ad kisah masa kecik

Azee Hana said...

dah lama tinggalkan zaman sekolah..haha..nway,salam kenal..

9n0L4 said...

sememangnya sekolah adalah kenangan paling best di zaman belajar. rindu sekolah! ;)

Aien Nia said...

@Azee Hana Salam kenal juga :D

Aien Nia said...

@9n0L4 Yeahh..Sangat sokong !!

Cik Puan Muda Umi said...

btol2..zaman sekolah paling best..wuuu..ada kwn ramai,jamuan segala..paling best,bleh gatal2 ngn abg senior..kuikuikui*muka gedik*

Aien Nia said...

@Cik Puan Muda Umi Perhh..Mcm selalu buat...hahaha