! ✿AIEN_AEN ✿ ! ! ✿AIEN_AEN ✿ !: Terima kasih la atas gurauan tu kawan

Terima kasih la atas gurauan tu kawan

Assalamualaikum
Bergurau ada hadnya..Gurauan yang melampau boleh mengakibatkan pergaduhan..
Kau bergurau macam aku nie xdek rasa malu, xdek perasaan..
Aku tak kisah apa yang ko buat tu , tapi aku sangat kisah dengan apa yang aku dengar..Aku tak tahu lah siapa yang cakap tapi kata-kata dia buat aku rasa sangat terhina..
Beragak sikit bila bercakap !!
Aku tak pernah rasa sebangang itu sepanjang bersekolah dari darjah 1 sampai ting 5..
Benda yang paling tajam dalam dunia ini adalah lidah kerana dengan lidah manusia dengan mudahnya menyakiti hati dan perasaan orang lain
Untuk Capital Z: Ko kawan ngan aku beragak la kalau nak bergurau..Aku tahu ko tak tahu tapi ko selalu buat aku terasa..Bila aku tak layan ko, mula lah ko tegur aku..Lepas tu ko buat aku terasa lagi..Aku paling tak boleh terima bila kau buat aku malu depan kawan-kawan ko..

*sedih BFF tak datang sekolah tadi :(


DON'T BE SILENT READER..LEAVE A COMMENT OR CLICK LIKE

17 pengomen comel komen disini:

Dayz said...

hehe sbrla kak.. dayz un slalu kne mcm akak ni.. grauan x b'tmpt nmeny.. tpi kdang2 dayz wt xtau je sbb da xlrat nk lyn graun mlampau diorg nie.. klau akak xthan akak trus trang je dgn capital z tu yg akak terasa dgn grauan die.. ckp bek2, klau die mlenting akak un mlnting sme.. hehe~ ^_^

misluvcoklat said...

melawak pun ada hadnya,
sometime kta sendri xsedar yg kta tergris hati someone time melawak.
so, berhati2lah smasa bergurau. hikk =D

Aien_Aen said...

@Dayz : Kalau cakap kang takowt gadoh pulak..Biarlah kite jew yg mengalah...

Aien_Aen said...

@misluvcoklat : Orang laki bergurau mane pandai fikir perasaan orang

Mk Syahir said...

err..pasni sy xgurau dah -,-

cendol said...

kesian kamu . sabo je lah. kalo tak sabo,kasi penampau je kat muka dia.
haha *nasihat dari Cendol yg jahat
kehkehkeh..
sabo ye kamu. baik nye kamu..asyik beralah je.tabah !

~MiZz Atie ZieYa~ said...

relaks syg...itu lah mulut manusiaaa

Aien_Aen said...

@~MiZz Atie ZieYa~ : hurmm,,,mulut manusia yg xpernah fikir perasaan org

Aien_Aen said...

@cendol : NasihaT yang sangat bernas..Niat dah ada sbenarnyaa

Aien_Aen said...

@Mk Syahir : err ?? haha :P

cweet pinky said...

kalaw CP , CP rilex jerr , ramai kawan CP bile bergurau , tak reti nak bergurau elok2 , skg nih , CP tak tegur , CP tak marah , CP buat balek , hahaha .. biar bertemu buku dengan ruas , hahaha , jahat tak CP ??

Rara Nasiha said...

biasalah manusia kadang-kadang tak sedar cara percakapan die menguris. better terus trg je.

Aien_Aen said...

@cweet pinky : Kadang2 memang balas jew balek ,tp klau memalukan tu yg rasa xleh terima

Aien_Aen said...

@Rara Nasiha : Hurmm ,tu la kan ..Terus terang tapi x terungkap

cweet pinky said...

@Aien_Aen CP kalaw dah agak memalukan , CP sound jer depan2 , CP jenis macam tuh , hehe ~

Aien_Aen said...

@cweet pinky : Ada kalanya seseorang kena diam utk mengelakkan masalah semakin buruk

cweet pinky said...

diam tuh lebih baik tapi kena ikut keadaan, papehal pown pandai2 la handle situasi keyh , hehehe ~